Dakkapellen

dakkapel kunststof creme

Op deze pagina vindt u alle informatie over de opbouw van een dakkapel, prijzen, afmetingen en de verschillende soorten dakkapellen. Wij hopen u hiermee een duidelijk beeld te kunnen geven hoe een dakkapel van "Niels Mons Dakkapellen" in elkaar zit en met welke materialen wij werken.

Mocht het zijn dat u na het bekijken van deze site nog ergens vragen over heeft, schroom dan niet om deze aan ons te stellen. Onze adres-/contactgegevens kunt u vinden op de contact pagina van deze site.Nieuwsgierig naar onze prijzen?

button_offerte_aanvragen      button_contact
opbouw dakkapel 1 opbouw dakkapel 2 opbouw dakkapel 3 opbouw dakkapel 4 opbouw dakkapel 5 opbouw dakkapel 6

Voorbereidende werkzaamheden

Het voorzichtig verwijderen van de dakpannen op de plek waar de dakkapel gemaakt zal worden. Het uitzagen van het gat en het aanbrengen van de benodigde houten steunbalken en het aanbrengen van de houten draagconstructie.

naar boven

Kozijnen

Het kozijn kan worden uitgevoerd in hardhout of in kunststof.

blokje Hardhouten kozijn:

De Meranti hardhouten kozijnen worden vanuit de fabriek voorzien van een grijze grondlaag. Standaard zijn de hardhouten kozijnen voorzien van naar buiten draaiende ramen. Tegen een meerprijs kunnen de hardhouten kozijnen ook uitgevoerd worden met draaikiep ramen. Draaikiep ramen draaien en kiepen naar binnen toe.
De draairamen worden voorzien van een tochtprofiel in de sponning, een telescopische uitzetijzer en raamkrukken met sluitplaten. Draaikiep ramen worden uitgevoerd met een draaikiep mechanisme en voorzien van een raamkruk met sluitplaat aan de binnenzijde van het kozijn.

Het voordeel van een draaikiep raam ten opzichte van een draairaam is dat het raam met bijna elk weertype open gezet kan worden. Tevens kun je met draaikiep ramen de ramen van de dakkapel van binnenuit schoonmaken.

Zowel de raamkrukken van de draai ramen en de draaikiep ramen kunnen tegen een meerprijs worden uitgevoerd met een sleutelslot.

blokje Kunststof kozijn:

De kunststof kozijnen die wij in onze dakkapellen aanbrengen zijn van het merk GEALAN. De kunststof kozijnen zijn standaard voorzien van draaikiep ramen. Draaikiep ramen zijn naar binnendraaiend en kunnen in een kiepstand worden gezet.

Kunststof kozijnen kunnen worden uitgevoerd met een vlak of een verdiept profiel. Kozijnen met een vlak profiel zijn wat strakker dan kozijnen met een verdiept profiel. In de wat nieuwere woningen worden veelal kozijnen met een vlak profiel aangebracht. Kozijnen met een verdiept profiel worden meestal in de wat oudere woningen toegepast en lijken qua uitstraling en opbouw meer op de traditionele houten kozijnen. Tevens wordt er bij renovatie van een dakkapel veelal gekozen voor kozijnen met een verdiept profiel.

De standaard kleur van een kunststof kozijn is de kleur room/wit (creme RAL 9001) in een gladde uitvoering. Het is mogelijk de kozijnen uit te laten voeren met een zogenaamde Renolit folie met houtnerfstructuur. Door de houtnerfstructuur lijken de kozijnen nog meer op echte houten kozijnen. De kozijnen zijn tegen een meerprijs in meerdere RAL kleuren verkrijgbaar. Tevens is het mogelijk de draaiende delen in een andere kleur te laten uitvoeren dan het kozijn.Gealan vlak profiel Gealan verdiept profiel
Vlak T-profiel Verdiept profiel

logo Gealan kozijnen

naar boven

Glas

Alle houten en kunststof kozijnen worden standaard voorzien van dubbele beglazing. De kunststof kozijnen worden standaard voorzien van HR++ glas 4-15-5 gasgevuld met een U waarde van 1.2 w/m2k.

Bij hardhouten kozijnen is het glas in draairamen voorzien van HR+ glas 4-12-5 gasgevuld met een U waarde van 1.3 w/m2k en de vaste ramen voorzien van HR++ glas 4-15-5 gasgevuld met een U waarde van 1.2 w/m2k.

Het is tevens mogelijk om de beglazing van de dakkapellen te laten uitvoeren met kruisroeden welke in het glas zijn aangebracht. De kruisroeden zijn in een 4 -of 6 vaksverdeling leverbaar.

naar boven

Ventilatieroosters

In het kozijn kunnen ventilatieroosters worden aangebracht. Hierdoor kunt u ten alle tijde de ruimte ventileren zonder een raam open te hoeven zetten. De ventilatieroosters die wij toepassen zijn van het merk Duco.
In de meeste gevallen wordt een ventilatierooster in het vaste raam aangebracht maar het is ook mogelijk het ventilatierooster in het draai-/draaikiep raam aan te brengen.

naar boven

Zijwanden buitenkant dakkapel

De zijwanden van de dakkapel aan de buitenkant kunnen worden afgewerkt met W.B.P. Multiplex garantieplaat (hout) of worden afgewerkt met Trespa (kunststof). Tevens is het mogelijk om de zijwanden tegen een meerprijs af te werken met kunststof Keralit rabatdelen of houten Red Cedar rabatdelen. Het Trespa en de kunststof Keralit rabatdelen zijn in diverse kleuren leverbaar.
Tussen de isolatie en de afwerking aan de buitenzijde van de dakkapel wordt een waterwerende en dampdoorlatende folie aangebracht. De folie voorkomt dat water in de isolatie terecht komt en zorgt er tegelijkertijd voor dat vocht van binnenuit naar buiten kan verdampen.

naar boven

Zijwanden en plafond binnenkant dakkapel

De zijwanden aan de binnenkant van de dakkapel worden standaard voorzien van glaswol isolatie met een R-waarde van 3,5 en afgewerkt met Meranti Triplex met een dikte van 10 mm. (Meranti Triplex wordt alleen toegepast bij een dakkapel met een platte kap) Tussen de afwerking aan de binnenzijde en de isolatie wordt er een dampdichte folie aangebracht. Deze dampdichte/dampremmende folie voorkomt dat vocht uit de woning in de isolatie kan condenseren.

Het plafond van de dakkapel blijft open en wordt standaard niet door ons afgewerkt. Na plaatsing van de dakkapel kijkt u tegen de dakbalklaag en het dakbeschot aan. De reden hiervoor is dat veel mensen na plaatsing van de dakkapel nog spotjes of elektra willen aanbrengen.
Indien gewenst kunnen wij tegen een meerprijs de zijkanten en het plafond van de dakkapel aan de binnenzijde afwerken met gipsplaten. Bij een eventuele inmeetafspraak wordt dit ter plekke bekeken en opgenomen.

naar boven

Vensterbank

Standaard zal er een vochtwerende MDF vensterbank worden aangebracht met een dikte van 15 mm en een breedte van circa 200mm. De vensterbank dient door u zelf te worden afgewerkt door deze te schilderen of door hierover heen een opzet vensterbank aan te brengen.

naar boven

Slapers

De slapers worden aan weerszijde van de dakkapel in het dak aangebracht en zorgen voor een verbinding met de boven- en onderliggende gordingen waardoor er een raveelconstructie ontstaat. De slapers worden gemaakt van 63 x 175 mm of 75 x 250 mm geschaafd hout. De loodplank aan de zijnkanten van de dakkapel wordt gemaakt van 32 x 200 mm geschaafd hout.

naar boven

Lood

Voor een waterdichte afsluiting tussen het bestaande dak van uw woning en de dakkapel wordt er lood aangebracht. Het lood wordt aan de zijkanten en de onderkant van de dakkapel netjes in de vorm van de dakpannen geklopt.
Het lood wat wij standaard toepassen is 18 ponds lood met een breedte van 250 mm en een maximale lengte van 1000 mm per strook. Deze maximale strooklengte is belangrijk om scheuren door de werking van het lood tegen te gaan.

naar boven

Dakbalklaag

De dakbalklaag wordt gemaakt van 63 x 100 mm geschaafde balken welke hart op hart om de circa 600 mm worden aangebracht.

naar boven

Dakbeschot en isolatie

Het type dak wat wij toepassen is een zogenaamd "warm-dak". Bij een warm dak is er sprake van een dakopbouw waarbij de isolatie op de dragende constructie ligt. De isolatie zit dus aan de buitenzijde van het dak van de dakkapel. In tegenstelling tot bij een koud dak, blijft hier de dragende constructie dus warm.

blokje Platte kap:

Bij een platte kap worden er complete dakplaten aangebracht welke bestaan uit een 18mm dikke Underlayment plaat met daarop beloopbare PIR isolatie met een R-waarde van 3,5. Deze isolatie platen zijn aan de bovenzijde afgewerkt met een glasvlies laag. De dakplaten worden op de dakbalklaag aangebracht.

blokje Schuine kap / verhoogde nok:

Bij een schuine kap / verhoogde nok worden er Unidek platen met een dikte van 115 mm en een R-waarde van 3,5 aangebracht. De Unidek platen betstaan uit een kunststof binnenzijde, 100 mm isolatie schuim kunststof buitenzijde met daarop tengels met een dikte van 15 mm gelijmd.

naar boven

Dakbedekking

blokje Platte kap:

Bij een platte kap wordt het dakbeschot voorzien van een bitumineuze dakbedekking welke voorzien is van een polyester inlage en standaard afgewerkt is met leislag. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een kunststof dakbedekking. De dakbedekkingen die wij toepassen hebben een productgarantie van maar liefst 10 jaar!. De dakranden worden standaard afgewerkt met een aluminium daktrim. Het is tevens mogelijk te kiezen voor een zinken dakrandafwerking (deklijst) voorzien van een kraalrand of een uitgevoerd met een haakse hoek.

blokje Schuine kap / verhoogde nok:

Bij een schuine kap / verhoogde nok worden de bestaande dakpannen weer aangebracht. Aan de zijkanten van de dakkapel zullen er gevelpannen worden aangebracht gelijkwaardig aan de bestaande dakpannen.

naar boven

Boeidelen

blokje Houten boeidelen:

Bij houten dakkapellen worden de boeidelen gemaakt van W.B.P. Multiplex garantieplaat met een dikte van 15 mm. De boeidelen worden bevestigd met R.V.S spijkers welke in het hout verzonken zullen worden aangebracht. De boeidelen zijn voorzien van een grondlaag in de kleur grijs. Tegen een meerprijs is het mogelijk de boeidelen uit te voeren in Red Cedar.

blokje Kunststof boeidelen:

Bij kunststof dakkapellen worden de boeidelen gemaakt van Trespa met een dikte van 6 mm. De Trespa platen worden vastgezet met Trespa schroeven in de kleur van het Trespa. Er zijn diverse kleurkeuzes van het Trespa mogelijk. Tegen een meerprijs is het mogelijk de boeidelen uit te voeren in Keralit.

naar boven


Boeideel en overstek dakkapel

Overstek

Standaard is de afmeting van het overstek aan de voor -en zijkant van de dakkapel 120 mm. Het is mogelijk om voor smallere of bredere overstekken te kiezen. Bij een eventuele inmeetafspraak kunt u dit aangeven.

naar boven

Rolluiken en screens

Voor de plaatsing van rolluiken of screens kunnen wij in het overstek van de dakkapel een ruimte vrijhouden. In het overstek wordt er dan door ons een sparing vrijgehouden waar later een rolluik of screen in gemonteerd kan worden. Een screen valt dan in de meeste gevallen in zijn geheel weg achter het boeideel. Een rolluik zal gedeeltelijk weg vallen achter het boeideel. Bij ruimte voor een rolluik wordt het overstek aan de voorkant van de dakkapel circa 200 mm. Bij ruimte voor een screen wordt het overstek aan de voorkant van de dakkapel circa 160 mm.

naar boven

Hemelwaterafvoer

blokje Platte kap:

Bij een platte kap wordt er een 20 ponds loden plakplaat aangebracht welke voorzien is van een uitloop met een diameter van 80 mm. De uitloop wordt aan de zijkant van de dakkapel aangebracht en zal uitmonden op het bestaande dak van de woning. Bij bredere overstekken is het tevens mogelijk om de uitloop door het overstek aan te laten brengen.

blokje Schuine kap / verhoogde nok:

Bij een schuine kap / verhoogde nok zal er een PVC goot in de kleur grijs in gootbeugels worden aangebracht. De goot zal worden voorzien van een PVC buis met een diameter van 80 mm welke zal uitmonden op het bestaande dak. De dakgoot kan tegen een meerprijs worden aangebracht in een houten bak en/of worden uitgevoerd in zink.

naar boven

Foto's

Bekijk meer foto's van dakkapellen op onze
foto pagina


kunststof dakkapel 1
kunststof dakkapel 2
kunststof dakkapel 3
kunststof dakkapel 4
kunststof dakkapel 5
kunststof dakkapel 6
kunststof dakkapel schuine kap 7
houten dakkapel 8
kunststof dakkapel 9
kunststof dakkapel 10
kunststof dakkapel 11
kunststof dakkapel 12
kunststof dakkapel 13
kunststof dakkapel 14
kunststof dakkapel 15
kunststof dakkapel Utrecht 16
kunststof dakkapel 17
kunststof dakkapel 18
montage kunststof dakkapel 19
montage kunststof dakkapel 20
montage kunststof dakkapel 21
montage kunststof dakkapel 22
montage kunststof dakkapel 23
montage kunststof dakkapel 24
montage kunststof dakkapel 25
montage kunststof dakkapel 26
montage kunststof dakkapel 27
kunststof dakkapel 28
kunststof dakkapel 29
kunststof dakkapel 30
kunststof dakkapel 31
kunststof dakkapel 32
gekoppelde houten dakkapel 33
kunststof dakkapel 34
kunststof dakkapel 35
Bekijk meer foto's van dakkapellen op onze
foto pagina

AfmetingenAl onze dakkapellen zijn maatwerk en worden traditioneel op uw woning opgebouwd. Bij een eventuele inmeetafspraak wordt bekeken of de door u opgegeven afmeting van de dakkapel mogelijk is.

Alle afmetingen qua breedte en hoogte zijn in principe mogelijk!

Onderstaande afmetingen en uitvoeringen zijn voorbeelden van standaard dakkapellen.
Wanneer u een andere indeling of afmeting wenst is dit mogelijk. U kunt dit in uw offerte aanvraag aangeven.
'Zoals u het wenst voeren wij het uit!'
Afmetingen dakkapellen Niels Mons 2014
naar bovenPRIJS dakkapel?Benieuwd naar de prijs van een dakkapel? Vraag vandaag nog geheel vrijblijvend een offerte aan! U ontvangt dan van ons zo spoedig mogelijk een geheel vrijblijvende offerte per e-mail.

Het is uiteraard ook mogelijk om telefonisch contact met ons op te nemen voor het aanvragen van een geheel vrijblijvende offerte. Wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer: 0341 - 42 19 19.

Wij vergelijken graag appels met appels! Heeft u elders een scherpere offerte ontvangen voor een gelijkwaardige dakkapel? Laat het ons weten en wellicht herzien wij onze prijs!nieuwjaars-actie


button_offerte_aanvragen      button_contact

naar boven