1 maart 2013

Het verlaagde btw tarief op dakkapellen is een feit!

logo_Niels_Mons

Vanaf 1 maart 2013 geldt het 6% btw-tarief op de arbeidskosten bij het renoveren en herstellen van woningen die ouder zijn dan 2 jaar. Het gaat om een tijdelijke maatregel die geldt vanaf 1 maart 2013 tot 1 juli 2015. Bepalend voor de toepassing van het 6%-tarief is het moment waarop de dienst wordt afgerond.

Renovatie- en herstelwerkzaamheden zijn: het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning. Het 6%-tarief is alleen van toepassing op de arbeidskosten en niet op de materialen.

Lees hieronder het officiŽle besluit van de staatssecretaris van FinanciŽn mr. drs. F.H.H. Weekers

Besluit van 28 februari 2013 , nr. BLKB/2013/305M.

De staatssecretaris van FinanciŽn heeft het volgende besloten.
Dit besluit bevat een goedkeuring om het verlaagde btw-tarief met ingang van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014 toe te passen op renovatie en herstel van woningen na meer dan twee jaren na het tijdstip van eerste ingebruikneming, met uitzondering van materialen die een deel vertegenwoordigen van de waarde van deze diensten. Daarnaast bevat het besluit nog een aantal specifieke goedkeuringen.

Ik keur goed van 1 maart 2013 tot 1 juli 2015 dat:
• Het verlaagde tarief wordt toegepast op het ontwerpen en vervaardigen van bouwtekeningen door architecten en dergelijke ondernemers mits zij tevens de renovatie van de woning begeleiden.
• Het verlaagde tarief wordt toegepast op de arbeidskosten van de in opdracht van de opdrachtgever op maat gemaakte goederen die een onderdeel gaan vormen van de woning. Dit geldt zowel voor de op locatie vervaardigde goederen als de in de eigen bedrijf vervaardigde goederen. Hierbij valt te denken aan inbouwkasten, deuren, kozijnen en dakkapellen.
•Het verlaagde tarief wordt toegepast op de arbeidskosten van hoveniers voor het aanleggen en onderhouden van tuinen.

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 maart 2013 en vervalt met ingang van 1 maart 2014.
Dit besluit wordt in de Staatscourant gepubliceerd.

Den Haag, 28 februari 2013.
de staatssecretaris van FinanciŽn

mr. drs. F.H.H. Weekers

Klik op onderstaande link om het gehele officiele besluit te downloaden:
BESLUIT BLKB2013 305, Omzetbelasting. Verlaagd btw-tarief op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningenWat betekent dit voor u?Wanneer uw woning meer als 2 jaar oud is kunt u in aanmerking komen voor deze btw verlaging. Heeft u reeds een offerte ontvangen? Wij passen de offerte graag voor u aan en nemen hierin de btw verlaging van 6% op de arbeidskosten in op.

Nog geen offerte van ons ontvangen? Vraag vandaag nog geheel vrijblijvend een offerte aan en profiteer van het verlaagde btw tarief van 6% op de arbeidskosten.

Heeft u nog vragen over het verlaagde btw-tarief? Schroom niet om deze aan ons te stellen. Onze adres-/contactgegevens kunt u vinden op de contact pagina van deze site.

Terug naar het nieuwsoverzicht